Mestarit näyttivät omituista toimintaa kaloilla. Nostivat savustimen tulen päältä. Muhinut siinä tunnin. Lahnoja sekä pienehkö kuha. Kauniisti savustuneet. Asialla nainen ja mies. varttunutta väkeä.
Mitäköhän varten se nainen siihen piti tuoda säheltämään. Asiantuntemus vaikutti vähäiseltä.
Toimittajan kysymykseen. "kummat kalat ovat parempia savustettuna?" Epäröiden vastasi: "ehkä kuha". Jokainen kaloja käsitellyt mies tietää lahnat herkullisimmiksi. Savustamassa ollut mies ei epäröinyt lahnan kohdalla.
Ja sitten.
Mitä ihmettä se meinaa? Katselin suu ymmyrkäisenä. Ripotteli alustalle suolaa "petiksi". MIKSI ? Sitten ripotteli suolaa ja maustetta kalojen päälle. Miksi suomujen päälle? Ei ikinä! Miksi savustettua nahkaa maustetaan?
Kääri sitten koko nivaskan alumiinipaperiin. Sitten grilliin??!!
Ei hitossa! Nahkat pois ja ei kun syömään! Jos haluaa höystettä tai mitä tahansa lisäkettä, niin ensiksi NAHKA POIS ! Savukalan nahkaa en syö. Kuka muu syö savulahnan nahkaa? Luulen jokaisen kuorivan sen pois.
En tekisi kuten televisiossa!!!!!