lauantai 6. lokakuuta 2018

Leipätrendi

Joroisissa Mustosen leipomossa hoidin kuljetusta. Kehityin melkein asiantuntijaksi. Leivistä parhaiksi osoittautui sekaleipä, paino 800 g. Netissä on esillä samantapainen tuote. Netissä mainitaan hapanjuuri. Eikä hiivaa.
Mustosen sekaleipään tehtiin hiivalla käyttäen ruisjauhoista raski. Lepäsi yön yli muhimassa. Seuravana päivänä leivottiin vehnäjauhoilla valmiiksi. Kevyt kohotus ja uuniin.
Maistui minunkin suussa. Sekaleipää myimme eniten.
Semmoinen muistikuva jäänyt ettei sen leivän teko epäonnistunut koskaan. Aina tasalaatuista ja hyvää.

Eetu Mustonen saanut teko-ohjeen eräältä perheenemännältä.
Lieköhän vielä Joroisissa resepti tallella. Epäilyttää.
Se leipä kannattaisi "elvyttää".