perjantai 24. tammikuuta 2014

Jaksavat vouhottaa

Jankuti jankuti jankun jankun. En jaksanut enää katsoa, panin töllön kiinni, kun kuudennentoista kerran näyttivät "ruokakellaria".  Eilen alkoivat taas vouhkata.
Siitä seuraa kaupoissa ihmisten häpeävän ostaa punaista lihaa.  Ei siitä ole kuin pikkulapsen ikä, kun kehottivat kuorimaan sianlihasta läskin ja heittää se roskiin, syödä sai vain punaista lihaa. Kanan munat olivat kovin myrkyllisiä. Jos kuitenkin välttämättömästi halusi syödä munia, luvan sai syödä vain valkuaisen ja keltuaisen roskiin.  Viime vuonna jo uutisoivat amerikkalaisesta tutkimuksesta, jonka mukaan munia saa syödä.  

Hirmuinen hässäkkä tuli kun teeveessä kertoivat maksan myrkyllisyydestä.  Siihen asti maksa tunnettiin terveellisenä. Kumpikin väite on vain osatotuus. Kahvitauolla minua vanhempi mies kauhisteli asiaa. Sanoin en välittäväni koko kohinasta tuon taivaallista.  Mies katsoi ihmetellen:
 ---Uskallatko syödä semmoista myrkkyä?  --- Kyllä!
Päättelin, etteivät nyt uskalla ostaa maksalaatikkoa.  Päättely osui oikeaan, millaisia laumasieluja ihmiset ovatkaan? 
Toinen päätelmäni ei osunut ollenkaan.  Arvelin kauppojen myyvän maksalaatikot halvennuksella.  Siihen asti en ostanut ainuttakaan maksalaatikkoa, enkä osta nytkään. Halvalla olisin ostanut.  Ei tarvinnut ostaa halvalla eikä kalliilla, hyllyssä ei ollut yhtään rasiaa. Roskiin kaikki!
Kun olemme noin typeriä, ei ole ihme, että yhteiskunnalla ei riitä rahat. 

Vähemmän suolaa, vähemmän suolaa, vähemmän suolaa, vähemmän suolaa......
Lasten ohjelmassa Onno-klovni loruili: Enemmän suolaa, enemmän suolaa.

Sian lihaa ostan ja syön koska se maistuu hyvälle ja on halvempaa kuin nauta. Jos punainen liha on myrkyllistä, miksi sitä kuitenkin luvataan syödä puoli kiloa viikossa?  Saattaa tulla syödyksi jollain viikolla enemmän?  Jollain viikolla jää vähemmälle. En ole mittaillut, enkä aio välittää.  Kun nyt tuli mieleen, niin pohdin:  Laitan ruokaa uunissa tai keittona.  Pakkauksessa on noin 700-800 gr. Lihan joukkoon kaalia, peruna, porkkanaa, sipulia vuorottain. Riittää kolmen päivän ateriaksi.
Eilen ostin viljaporsaan kaslerin.  Näyttää olleen kilon pala, hinta 7,95.  Oranssin värinen lipuke kertoi alennetusta hinnasta. Alennusta 2,39 . Maksettavaa 5,56 € .  Kaksi perustetta: ravitsevaa ruokaa ja kohtuu hinta. Pieni eläkkeeni riittää. Köyhyysrajan alapuolellakin pärjään. En tarvitse kerjätä.
Ruikuttajille huomautan että pieninkin sosiaalinen päiväraha riittää mainiosti ruokaan. Muut tarpeet ovat eri asia.

Vuosikymmenien ajan kärsin suonenvedoksi sanotusta lihaskrampista.  Vasta ihan viime aikoina pystyin välttämään sitä. Nuorempana selvisi verryttämällä, mutta vanhempana sitä ei saa loppumaan tuntikausiin. Tietoa löytyy muualtakin kuin ruokapoliiseilta.  Urheilijat tarvitsevat suolaa. Viimeksi se tuli esille "Peltsin" retkeilyohjelmassa. Pitkillä taipaleilla pitää huolehtia suolan saannista.
Lisäsin suolaa ja kouristukset tulevat harvoin.

Monta päivää pilaantui, kun aamulla sängyssä rutisti reiden kippuraan kiusallisella kivulla. Aaamutoimet viivästyivät.

Tänä aamunakin mainitsivat painon nousun punaisen lihan seurassa.  Tavallisia pöljiä!?  Lihoo, kun syö liikaa, eikä liho kun ei syö liikaa.  Semmoista tiedemiestä ei löydy , joka tuon kumoaa.    

Puoli totuutta siinäkin kaskussa, jossa lääkäri-isä neuvoi lääkäripoikaansa.  ----Ei sairauksia paranneta, niitä hoidetaan.  Lihavuuttakin!