Sunnuntaipäivän ateriaksi kaivoin pakastimesta kuhaa ja herkkutatteja. Molemmat olleet pakkasessa suositusta pitemmän ajan. Tosin herkkutatit esikäsittelin ennen pakastamista.
Kaksi paistinpannua; vähän pienempi tateille ja vähän isompi kaloille. Kalapannuun lirautin ensiksi hieman öljyä. Öljyn kanssa sattui ostaessa kömmähdys; rypsiöljyä aioin. Etsin edullista litrahintaa, enkä huomannut ennen kuin kotona, että pullossa onkin auringonkukkaöljyä.
Eroa en huomaa muulloin kuin suolakalan kanssa.
Voita kumpaankin pannuun. Voita kuluu vähän. Siksi leikkaan puolen kilon paketin kolmen osaan; kaksi palaa pakasteeseen, yksi käyttöön.
Pippuria varovasti, suolaa kunnolla. Pieni sipuli palasiksi. Puolet sienien ja puolet kalojen kanssa.
Lautaselle kaksi pientä filettä ja puolet sienistä.
Että osaa olla mahtava maku!! Muuta ei tarvinnutkaan.
Huomenna nautin loput, kaksi filettä ja sieniä.
Laiskako lienen vai pelkästään taitamaton, kun paistan kalat leivittämättä, pyörittämättä missään kuorrukkeessa?
Mikä vaiva!? Tarvitsin kaksi paistinpannua, lapakkeen, haarukan, veitsen, kaksi lautasta, leikkuulaudan, juomalasin ja vieläkö muuta?
Verstaassa kohtuullisen paljon siivoamista.
Siinäpähän kuluu aika!