Tietotekniikka menee liian lujaa. Kun pitäisi yksinkertaistua ja helpottua, menee liikaa yli vanhusten hilseen. Olen ostanut monta junalippua netistä ja joka kerralla saanut tulostettua.
Nyt yritin ostaa Tuulikille lippua kello 14:49 lähtevään junaan, mutta vr. netti tyrkytti 17:49 junaan ja möi väkisten sellaisen. Ensimmäisellä yrityksellä yhteys katkesi kesken. Rahat ennätti mennä. Toisella yrityksellä en saanut tulostettua. Seuraavana päivänä katsoin koneelta tilausvahvistuksen. Ensiksi tilatun lipun sain vain osittain. Toisen ostamani lipun sain tulostettua sähköpostista. Halusin lähteä päivällä, koska illalla on levotonta metrossa.
Olen kysynyt enemmän tietäviltä: "kun kaikki on netissä, mitä tapahtuu, kun se sekoaa? Useimmat vakuuttavat, ettei semmoista satu. Mauri Sahipakka teki Ruotsissa vakuutusyhtiölle ohjelmaa. Mauri oli sitä mieltä, ettei se ole todennäköistä, mutta ei ihan kokonaan tyrmännyt epäilyäni.
Kuopiolainen seniorien keskeinen Savonetti julkaisee keskusteluja. Pränttäsin epäilyni sille foorumille. Päällikkö loukkaantui. Moitti erkkiä. Julisti: "kun öljy ja sähkö loppuvat, netti se vain pelaa". Harkitsematon lause oli tietysti "lipsahdus", mutta kertoo uskosta netin kaikkivoipaisuuteen ja virheettömyyteen. Nettikin käy sähköllä.
Netin tekee ihmiset, erehtyvät ihmiset. Valtion hommissa näyttää menevän tietotekniikka harhateille. Verohallinnolla oli melkoiset sotkut. Nyt rautatie sekoilee, vaikka kiskot ovat kohdallaan.
Tuutista tulee ikäihmisille rohkaisua netin käyttöön. Tosiasia on, että kehitys etenee liian kiivaasti. Itse joudun pähkäilemään, kun kone toimii erilailla kuin entinen ja netissä sivustot muuttuvat koko ajan. Meikäläinen sai tietokoneen v 2000 ja netin v 2004. Pystyn etenemään käyttäjänä pienin askelin. Pian huomaan ettei tietämykseni riitä. Samuli auttaa.